Stavební povolení bez inženýrských sítí

Profilova fotka
Dobrý den, jak je to prosím se stavebním povolením (ne ohláškou), když ještě nejsou povolené sítě? Máme pozemek koupený od obce, ta vyřizuje povolení na sítě. Pozemek jsme koupili včetně přípojek, které zde obec vybuduje. Můžeme žádat o stavební povolení, když ještě nebylo vydáno povolení na sítě? děkuji.
Odpovědět
Stavební povolení je závislé na vyjádření správců sítí, např. vodárenské, EONu atd. Pokud vám tedy vodárenská napíše povolení, tak vám to úrad schválí. Jinak ne.
Odpovědět
U nás jsme toto řešili plánovací smlouvou s obcí, která se v ní zavázala, že do určitého data bude pozemek zasíťovaný, smlouvu jsme přidali k žádosti o povolení a povolení jsme dostali.
Odpovědět
@luckiesj To třeba záleží na úřadě, u nás na úřadě paní úřednice (bylo fakt hrozná, tak možná proto) o plánovací smlouvě nechtěla ani slyšet.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji moc za reakce :-) snad nám vyjdou vstříc..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dobrý den, mám prosbu, je možné postavit dům /sklelet/ bez toho,aniž by byl pozemek zasíťován. Jedná se o zahradu, připojení na sítě je možné, ovšem nepotřebujeme zatím dům obývat a připojení k sítím plánujeme později. Dotaz, je možné stvět dům bez sítí na pozemku? velice děkuji za odpověď Petra Tomanová 724352820
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od 21tomape1d:

Dobrý den, mám prosbu, je možné postavit dům /skl…
@21tomape1d Bohužel nejde. Povolení nedostanete. Ledaže byste zatím stavěli neco jiného, třeba to nazvat jako stodolu, prostě stavbu nikoliv k bydlení.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od 21tomape1d:

Dobrý den, mám prosbu, je možné postavit dům /skl…
@21tomape1d co myslíte bez sítí? Měl jsem na pozemku jen elektriku, ale k povolení jsem přidával ještě čovku. Bez ní by to nešlo. Vodu jsem jen napsal do žádosti, že bude vrtaná studna. Ale nijak jsem o ní nežádal, to až později.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od marki90:

Dobrý den, jak je to prosím se stavebním povolení…
@marki90 Správně by mělo byt povolit sítě a pak dům. Případně přes smlouvu na vybudování infrastruktury. Ale ted si vezměte situaci, kdy povolení dostanete, postavíte, ale z nějakého důvodu nebude možné sítě povolit (napr. nedostatečná kapacita) nebo se to jen časově zasekne. Takhle u nas byl jednou problem s komunikací, rodinný dům, ale nebyla příjezdová komunikace...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@21tomape1d Bohužel nejde. Povolení nedostanete.…
@jozkakomosny A kdybych chtěla montovaný domek ? Inzerují bez stavebního povolení ? Jak tomu mám rozumět ? to lze nazvat stodolou? je to zahrada, zasíťovaní je možné, ale nechceme ho řešit, v podstatě bychom jen rádi hrubou stavbu, myslíte že jsou montováné domky tohle schopné vyřešit? Přijet složit a neřešit povolení ke stavbě?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od 21tomape1d:

@jozkakomosny A kdybych chtěla montovaný domek ?…
@21tomape1d Stavba k bydlení? Bez povolení, resp. souhlasu stavebního úřadu to prostě nejde. Technologie stavby není rozhodující. Pokud inzerují, že od SÚ k tomu není nic potřeba, tak lžou. Můžete sem dát odkaz?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?